19.11.15

Ruotsalaisia herkkulimonadeja ja mustaa leipää


Mökillä juodaan norrbottenilaisen Nyckel Bryggerier -pienpanimon limsoja ja Spendrupsin Nygårda-limsoja, joita saa myös lapsille sopivissa pienissä muovipulloissa. Ruotsalaisista limsoista suosikkini ovat Nyckel Bryggerierin passionhedelmänmakuinen limsa ja Kopparbersin kiivinmakuinen Kalle Sprätt -limsa. Viime kesänä löysimme ensimmäistä kertaa Vasa Bryggerin kreisejä limppareita: Halla Ballou, Kiviga Kruse, Vira Blåtira ja Halka Banalka. Jokin noista oli aika hurjaa juotavaa, mutta saman tehtaan sininen Fruktsoda on erinomaista, jos et ole allerginen mahdolliselle atsovärille :)

Miksi suomalaiset panimot valmistavat usein joitakin ihmeellisiä marjasekoituksia, kun voisivat tehdä hyviä trooppisten hedelmien makuisia limonadeja?



Nyckel Bryggrier tarjoaa virkistystä kesään.


Vasa Bryggerin herkkujuomia


Miltähän vuosikymmeneltä tämä kori on? Olisko se 80-luvulta? Meillä siinä on usein Spendrupsin Nygårda-limsoja ja erilaisia kivennäisvesiä. Kori on mökin vanhoja tavaroita, joista olemme säästäneet kaikkein hauskimmat. Hankintoja täytyy aina harkita tarkasti, sillä monet uudet tavarat eivät mökin vanhaan ilmeeseen oikein sovi. Toisaalta sielläkin on kerroksellisuutta ja uudistuksia on ennenkin tehty aina kulloisenkin ajan tarvikkeilla. Rakennusapteekin vanhan ajan pistorasiat olisivat toki hienoja, mutta niitä käytettäessä pitäisi uusia sähköt aivan joka paikasta ja se taas ei olisi kestävää kehitystä. Mökillä kukkii niin 1800-luvun loppu kuin kaikki sen jälkeen tulleet vuosikymmenet.


Spendrupsin Nygårda-limsoja Olvin korissa.


Tässä vielä hiukan suolaista hiukopalaa Ravintola Mustaparran Päämajasta Torniosta. Tumma leipä piilossa liinan alla on erinomaista.

Herkkuja Mustaparran Päämajassa Torniossa.


Pikkuinen limsan juoja ja mummopyörä - ylettyy, ylettyy!







           








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti