24.1.17

Mökin pikkukeittiön remontti etenee hitaasti ja varmasti

Kyllä se siitä valmistuu, pikkuhiljaa, vaikka syksy tuleekin aina pian ja pakottaa perheen takaisin kaupunkiin muiden asioiden pariin. Mökin pikkukeittiössä on sentään jo paneelia ja väriä seinissä ja muutamia listojakin siellä täällä. Seinät käsiteltiin harmaalla Bloom-paneelivahalla, jonka sävyn nimi on Kaarna.

Kun korjataan noin 115-vuotiasta rakennusta, suoraa kohtaa on vaikea löytää, joten työssä on omat mutkansa. Tämän tilan remontointi aloitettiin lankkulattian purkamisella. Alusta puhdistettiin maata myöten ja löydettiin se pakollinen sanomalehti :) Sitä en muista, laitettiinko jotain nykymaailmasta kertovaa tilalle. Vanhoja hirsipintoja ei voitu jättää tässä tilassa esille, sillä niissä oli mm. erilaisten töiden vuoksi ennen vanhaan tehtyjä koloja ja paljon elämän jälkiä. Halusimme tilasta myös erittäin siistin, sillä sehän on keittiö. Tämä kuva on räpsäisty iltapalan aikaan remontin huiskeessa.


Pikkukeittiön remonttitunnelmaa kesällä 2016


Pikkukeittiön kaapistot ovat vihdoinkin paikoillaan. Parvesta me lopulta luovuimme, sillä korkea katto tekee tilasta ilmavamman ja yöpymispaikkoja meillä on jo tarpeeksi. Ja olisihan siinä parvessa ollut hurjan paljon työtä, joten huh helpotusta :) Töitä kun meillä on tarpeeksi jo ennestään mökin neljän rakennuksen ylläpidossa.

Remontoijat eivät muista aina ottaa kuvia kaiksita tilanteista, joten alakaapit loistavat tässä poissaolollaan. Kesähän tulee kuitenkin pian ja loputkin listat löytänevät silloin paikoilleen, joten kuvataan tilaa sitten joka laidalta. Mielessä siintää jo uusi kohde eli päämökin kuisti... Täytyy kuitenkin malttaa, jotta saamme ensin taas yhden tilan valmiiksi ennen uuteen syöksymistä.


 




Yhdestä pienestä vetolaatikosta löytyy mökkitunnelmaa parhaimmillaan: kasa Scandia-aterimia. Toistaiseksi aterimet on vain heitetty sinne - remontti ja sisustaminenhan ovat vielä kesken.

 
Scandia, Kaj Franck, Sorsakoski ja Hackman

Astiakaappi odottelee vielä astioita.

Vanha Mallasjuoman kori on tärkeä osa mökkikulttuuria: siihen laitetaan pienet Nygårda-limsapullot ja Loka-kivennäisvedet. Tämäkin kori on saatu perintönä. Pikkukeittiö on paljolti vain ruokailuhuone, sillä vesi ei tule eikä mene ja liettäkään ei ole. Viime syksynä hankimme kuitenkin tilaan yllättävän kylmälaitteen, nimittäin party coolerin eli tynnyrijääkaapin. Sen tekniikka sopi tilapäiseen käyttöömme. Keväällä onkin mielenkiintoista mennä paikalle katsomaan, miltä cooleri näyttää - sitä kun ei enää syksyn tultua ehditty ottaa käyttöön.

Mallasjuomia janoon

Meri ja taivas viime kesänä kello 04.00

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti