3.2.15

Arabian ja iittalan kesäiset sesonkimukit

Lumisien ja talvisien mukien tilalle kaapista laskeutuivat alas keväiset ja kesäiset tai muuten vain raikkaat mukit. Vaikka piha on lunta tulvillaan, meillä lentelevät jo leppäkertut ja perhoset. Perhoset- ja Leppäkerttu-muki ovat Heini Riitahuhdan suunnittelemat ja 2000-luvun alusta.


Perhoset ja Leppäkerttu, Heini Riitahuhta


Sitruuna-mukissa lentelevät keltaiset perhoset ja olisiko tuo kasvi Hiirenvirna? Heini Riitahuhdan sarjaan vuodelta 2006 kuuluvat myös pinkki Neitoperho, oranssi Kultasiipi ja sininen Sinisiipi. Riitahuhta on suunnitellut myös kukka-aiheisen mukisarjan, johon kuuluvat sininen Lemmikki, oranssi Vanamo, pinkki Virna ja vihreä koriste, jonka nimeä en tiedä. Mukit ovat vuodelta 2007.

Sitruuna-muki, Heini Riitahuhta


Kukka-, neliö- ja viiva-aiheisten mukien suunnittelijaa en tiedä. Olen hankkinut mukit 2000-luvun alkupuolella.
Kuka on suunnitellut nämä mukit?


Kotikaupunki-mukien sarjan koristeet on suunnitellut Miira Zukale ja ne juhlistivat Helsinkiä maailman muotoilupääkaupunkina vuonna 2012. Vihreä-keltasävyinen muki on nimeltään Kaupunki ja se on suosikkini sarjassa. Pinkki on Kortteli, sininen on meri ja oranssi-vihreä muki on nimeltään Puisto. Zukale on suunnitellut myös Hetkiä-mukisarjan. Mukien nimet ovat Torilla, Mökillä, Vesillä ja Metsässä. Mukit saattavat mennä sekaisin samojen värien ja aiheiden vuoksi - Hetkiä-sarjan mukien kuvioinnissa on Kotikaupunkia kepeämpi ote: kuviot eivät ole yhtä täyteläisiä ja niissä on paljon yksityiskohtia.

Kaupunki ja Kortteli, Miira Zukale 2012

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti