8.4.15

Lämminvesivaraaja sinisestä valkoiseksi

Työhuoneemme on entinen kodinhoitohuone ja remontti on siellä pitkäaikaisesti kesken: ilmastointiputket odottavat kotelointia ja osa seinistä panelointia. Viimeksi remontoimme kahdessa muussa osoitteessamme ja tämän tilan kunnostus jäi taas edemmäs. Niinpä tein sen, mihin pystyin eli kuorrutin lämminvesivaraajan dc-fixillä. Kermanvärinen olisi sopinut tilaan parhaiten, mutta sen puuttuessa tyydyin mattavalkoiseen, jota hankin Bauhausista. 90 senttimetriä leveän muovin asennus oli hyvin haasteellista, joten ratkaisin tilanteen päällystämällä varaajan vaakasuuntaisilla noin 30-senttisillä kappaleilla - näin varaaja alkoi näyttää yllättäen hiukan pönttöuunilta, mikä ei ole ollenkaan hassumpi juttu. Ilme on siis hauskasti vanhanaikainen.

Vaakasuorien kappaleiden päät menevät oikealla tiiliseinän rakoon niin pitkälle, kuin viivotin ylettyi, ja vasemmalla fixaus päättyy sivulla siihen kohtaan, johon silmä ei enää näe. Kappaleet menevät päällekäin vajaan senttimetrin verran, koska puskusaumaan asennus olisi ollut todella hankalaa kontaktimuovin jatkuvan joka paikkaan tarttumisen ja pitkän sauman vuoksi. Varaajan metallivuorin saumaan vasemmalla laitoin vielä yhden kapean suikaleen ylhäältä alas, joten yhtään sinistä ei pilkota mistään.

Pikkurempan tarkoituksena oli tuoda tilaan valoa ja se onnistui. Valokuvissa valkoisuus ehkä hiukan korostuu - luonnossa väriero varaajan ja tiiliseinän välillä ei ole yhtä suuri. Entinen sininen varaajan pinta on muisto vain. Niin on kyllä lähivuosina tämä varaajakin, kun uusimme kodinhoitotilat kokonaan. Siihen asti tämä fixattu versio toimii hyvin. Kuva entisestä sinisestä ilmeestä löytyy jutun lopusta. Valoisaa kevättä!
 

Varaajan uusi valoisa ilme

Ikikukkiva helmililja

Varaajan entinen sininen ilme






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti