21.8.15

Pikkukeittiön remontti etenee

Tältä näytti mökillä rantatalon pikkukeittiö viime syksynä ja samalta se näytti keväälläkin. Talvellahan me emme yleensä mökkeile, joten mökki uudistuu ja kehittyy vain kesäisin. Sittemmin kattoon on saatu paneelit ja vaha, samoin kuin seiniin ja lattiaan. Listat ovat löytäneet paikkansa ja ovien siistiminen on mietinnässä. Katto ja seinät käsiteltiin Bloom-puuvahan sävyllä Kaarna. Lopputuloksesta tuli keskimääräisen harmaa ja vaha peitti puun kuvioita sopivasti. Lattia vahattiin harmaalla Osmolla. Monia paikkoja olisi voitu hienosäätää loputtomiin, mutta tarkoitus on saada tila käyttöön ja on muutakin elämää ja rahanreikiä. Iloksemme löysimme Kaarnaa puoleen hintaan, samoin kuin Bloomin Raku-sävyä, jota tullaan laittamaan joko kuistin tai hyyssikän seiniin. Erikoista oli, että hyviä vaaleita sävyjä oli poistossa ja mustaa myytiin normaaliin hintaan. Ehkäpä nuoret remontoijat vetävät mustalla kokonaisia mökkejä? Me halusimme tähän pieneen tilaan valoa, mutta emme kuitenkaan täysin valkoisia pintoja. Katossa on lyhyt kattohirren pätkä. Joskus laitamme ehkä siihen kohtaan kokonaisen hirren koristeeksi.


Pikkukeittiö lähes puuvalmiina ja kevättä odottamassa syksyllä 2014.




Ulko-oveen ajattelin tehdä ötökkäverhon itse, mikäli löydän paljon levää nauhaa edulliseen hintaan. Näin kerran jossakin verhon, joka oli tehty värikkäistä kangasnauhoista ja tänne sopisi verho, jossa on 50-luvun pastelleja sävyjä, kenties vain vaaleansinistä ja harmaata. Pöytään pastelliset Kaj Franckin Soinnut ja sisustus on valmis! No, tulee tänne mattokin. Se on melkoisen käytännöllistä mallia eli nukaton, väritön, hajuton ja mauton - mökillä nimittäin on parasta nähdä, mihin astuu, ettei astu ampiaisen päälle. Muutenkin tiiviit ja sileät matot ovat kivoja, sillä niihin eivät piilodu myöskään roskat. On siinä matossa vähän väriä: beigeä ja harmaata. Onko muuten paras ötökkäverho tehty sittenkin muovista? Luovatko muovisuikaleet toisiaan vasten hankautuessaan jonkinlaisen sähkömagneettisen kentän, jota ötökät karttavat?


Seinissä Bloom-vahan sävy Kaarna ja lattiassa harmaata Osmoa kesällä 2015.

Nyt meneillään on listojen laitto. Se ei ole aivan suoraviivaista hommaa, sillä täytettäviä epämääräisen mittaisia koloja on paljon ja lähes jokaista listaa pitää muotoilla erikseen näihin vanhoihin vinoihin mittoihin sopiavaksi. Ulko-oven sisäpinta ja kamariin vievän oven keittiön puolen pinta kaipaavat kunnostusta. Kamarin nimi on meillä hieman vaihdellut: aiemmin sitä on kutsuttu takkahuoneeksi ja takka tilassa onkin, mutta nyt kun siitä on tullut selkeästi nukkumatilaa, nimi kamari sopinee hyvin. Erotuksena päämökin kamarista voisimme opetella käyttämään siitä kenties nimeä pikkukamari. Se taas johtaa harhaan, sillä kamari on päämökin vastaavaa isompi... Ovissa on vanhat peilit, jotka säilytetään - mitäpä sitä hyvää massiivipuista formaattia muuttamaan. Päältä vain pitää purkaa sormipanelia ja lippa, koska sama pikkukamarin ovi on toiminut joskus ulko-ovenakin. Itse ulko-ovi täytyy saada entistä tiiviimmäksi, koska talvella pihalla käy melkoinen vinkka ja lumi painuu ovea vasten.


Saunaranta juhannuksena 2015.

Keittiön kaapit ovat loppusilausta vaille valmiit eli niissä on molemmissa maalipinnat ja taso on hankittu. Tasoksi tuli kohtuuhintainen pääosin tammesta tehty massiivipuinen taso, joka vaatii hieman hoitoa, mutta sopii puisten kaappien seuraan. Pikkukeittiössä ei aiota kovin erikoisia kokkauksia harrastaa - kunhan keitellään vähän kahvia ja teetä pullapussin seuraksi.


Missä on keittiön kaapin nuppi?


Keittiön kaappien paikasta emme ole vielä aivan varmoja, joten kaikkia niitä ei ole vielä kiinnitetty. Mietinnässä on mahdollinen jääkaappi - tuleeko sitä ja mihin kohtaan. Tarvitaanko sitä?

Pikkukeittiön 50-luvulta peräisin olevan yläkaapin ovesta puuttuu edelleen nuppi. Siellä se on jossain päin autotallia kaupungissa, mutta kenpä löytäisi sen? Mikäli nuppi on pyörähtänyt vahingossa autotallin roskapussiin, ei hätää: toinen nuppi on tallessa, toimii mallina ja isäntä saa iltapuhteikseen veistää uuden.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti